Brf Fjärden i Nyköping

Nära hav och stad

Den natursköna stadsdelen Arnö, bara några kilometer från Nyköpings centrum, har länge varit ett populärt område och har under senare tid expanderat kraftigt. Beläget på södra sidan av Nyköpings stadskärna, utmed Stadsfjärdens porlande vatten, ligger den familjevänliga stadsdelen omgiven av skog, granar och berg. För den som vill bo lugnt men ändå nära stadens liv, är Arnö det perfekta alternativet.

Här kommer många bostäder att byggas inom de närmsta åren. Norra Arnö blir en förlängning av Arnö och tar vid där kvarteret Sjöhagen slutar. Området blir som en länk mellan Arnö och Nyköpings centrum. Livet på norra Arnö är enkelt och här är det nära till det mesta. I området ligger flera förskolor och tre grundskolor. Via fina Arnöleden cyklar du in till centrum på bara tio minuter, bussen tar fem minuter. Nyköpings hamn, med sin härliga sommarpuls, promenerar du till på tio minuter. Är du sugen på storstadsliv eller pendlar tar tåget till Stockholm bara en timme. Strax norr om Nyköping hittar du Skavsta flygplats.

Vårt kvarter blir ett av de första i området, med perfekt läge längs med Stadsfjärdens strand. Här kommer 10 parhus i två plan med totalt 20 bostadsrätter att uppföras. Husen är ritade av Södergruppen arkitekter i Stockholm. Vi lägger stor vikt vid såväl husens utformning som utemiljön, för att skapa en vacker helhet där du och din familj ska kunna trivas under lång tid. Välkommen hem!

 

 

 

Status

Genomförd

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

Parhus 105 kvm

Ta en rundtur i bostaden

Stäng

Prislista

Trivsel och boglädje

Våra parhus i Brf Fjärden består av 20 bostadsrätter på 105 kvm. Fasaderna får vitmålad, liggande träpanel, fönstren får en fint kontrasterande grågrön kulör och dörrarna blir mörkgrå. Hela kvarteret ger ett modernt och harmoniskt intryck.

På framsidan finns en plattbelagd yta med plats för en liten trädgårdsgrupp. Du får också en välkomnande entré med tak samt över- och sidoljus vid dörren. Häck planteras mellan husen och ut mot gatan. Till varje bostad hör en egen carport och kallförråd. I anslutning till miljöhuset på gården finns föreningens praktiska cykelverkstad.

Planerat för skönt uteliv

För att bevara den naturliga sluttningen har husen anpassats både i utformning och placering. Bostäderna som ligger i norra delen av kvarteret får en upphöjd uteplats med räcke och en trappa från trädäcket ner till gräset. Bor du i södra delen av området får du en mer traditionell uteplats med trädäck som ansluter till gräsmattan. Tomterna ramas in med häckar och låga murar. Här leker barnen tryggt, medan övriga familjen kan sitta på uteplatsen och koppla av. Alla bostäder har dessutom en rymlig takterrass ovanpå carporten, perfekt för sena sommarkvällar.
Vi lägger extra omsorg om utemiljön i området och strävar efter att skapa lugna och trygga kvarter. Gatan trafikeras endast av dig och dina grannar och kan inte användas för genomfart. Brf Fjärden blir ett välkomnande kvarter som hela familjen kan trivas i.

Bo på bästa läge

Nära hav och stad och allt du behöver

Med plats för hela familjen

På 105 synnerligen välplanerade kvadratmeter får hela familjen gott om plats. Tack vare höga fönster med mycket ljusinsläpp får ditt nya hem rymd och ljus. På bottenvåningen ligger kök, badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt vardagsrum med utgång till den skyddade uteplatsen med trädäck.

 

På övervåningen finns tre sovrum, varav det större har praktisk garderob med skjutdörrar. Det fjärde rummet är i grundutförandet ett öppet allrum men kan också göras om till kontor. Härifrån tar du dig ut på den härliga takterrassen. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder.

Ha naturen nära

För dig som gillar naturen är omgivningarna kring Arnö ultimata. Här finns många trevliga promenadstråk, både genom skog och längs med vattnen. Du som gillar att träna och röra på dig, hittar flera olika motionsspår i den stora och lummiga Janstorpsskogen. En bit österut finns naturreservatet Linudden med sin stora lövskog och rika flora. I närområdet hittar du också flera mysiga badplatser och stränder, perfekt för en utflykt en varm sommardag. Även på vintern bjuder Arnö på fantastiska möjligheter.

 

Eller vad sägs om en skridskotur på Stadsfjärden en solig decemberdag? Det är svårt att inte trivas på norra Arnö. Med naturen precis runt knuten är det enkelt att hitta det där speciella guldkornet som förhöjer vardagen. Oavsett om du föredrar att motionera, umgås eller bara koppla av, är norra Arnö den perfekta platsen att bo på.

Vilken stil gillar du?

Hos Kärnhem sätter du din personliga prägel på ditt hem med hjälp av vår designwebb.

Läs mer om våra designlinjer