Brf Mjödners Höjd i Växjö

Brf Mjödners höjd i Växjö

När vi skapar flerfamiljshus är det ofta i centrumnära områden. Husen ska smälta in i den omkringliggande miljön samtidigt som det ska sticka ut och ge karaktär åt området.

 

Inbäddat i grönska och äldre stadsmiljö men ändå centralt ligger Brf Mjödners Höjd bestående av två huskroppar samt en ombyggd äldre rektorsbostad. Brf Mjödners Höjd stod färdigt 2014 och nominerades till Stenpriset 2015 samt Växjö kommuns Byggnadspris 2015.

Färdigställt

2014

Status

Genomförd

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

Lägenheter

Bevara det gamla tillsammans med det nya

Fasaden består huvudsakligen av ljust tegel medan takterrasserna och trapphusfasaden består av skiffer. Detta tillsammans med inslag i ek ger ett modernt intryck. Tanken har varit att husens utformning, färgskala och materialval ska harmoniera med omgivningen. Under ena huset finns också ett garage. De översta lägenheterna har takterrass som går runt huset. De övriga lägenheterna har generösa balkonger eller uteplatser, några har till och med två. Detta projekt visar på Kärnhems styrka att arbeta fram nya stadsnära projekt och samtidigt bevara samt förädla befintligt byggnation.

 

Arkitekt: Thomas Mauritzson och Pontus Möller, Möller Arkitekter i Ängelholm