Brf Solfångaren i Helsingborg

Barnvänligt och bekvämt i Mariastaden

Strax norr om Helsingborgs stadskärna ligger Mariastaden. Här bor du nära både centrum, havet och naturen med sin vackra bokskog. Stads-delen sträcker sig från S:ta Maria Sjukhus i väster till Maria Station i öster och har blivit populärt, inte minst bland barnfamiljer. I Mariastaden bor du lugnt och tryggt i en familjevänlig miljö. Trivsamma bostadskvarter blandas med generösa grönområden med plats för friluftsliv och lek.

In till Helsingborg centrum tar du dig enkelt med bil eller buss. Stadsbussen stannar nära vårt kvarter. Utmärkta cykelvägar finns också för de knappa fem kilometrarna in till centrum. Maria station som ligger nära ger bra kommunikationsmöjligheter. Närheten till Väla centrum och välsorterade matbutiker gör vardagen enkel. I Mariastaden finns butiker, restauranger, vårdcentral och skolor. I mysiga Linneaträdgården, ett par kvarter bort, kan du träffa vännerna för en lunch eller fika.

Utmed Mariehällsvägen uppför vi vårt kvarter, med totalt 31 bostäder. Kvarteret består av rad- och parhus med mycket charm och karaktär. Våra radhus är 90 kvm och parhusen är 112 kvm. Samtliga bostäder har plats för minst en bil framför huset och till parhusen hör även en carport. I området finns det dessutom ett antal besöksparkeringar. I Brf Solfångaren bor du nära stan, men samtidigt i en trygg och barnvänlig miljö. I kvarteret intill kommer det att finnas en mataffär och i området ska det också anläggas en park med möjlighet till lek.

 

Status

Genomförd

Preliminär inflyttning

Vintern 2018/2019

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

Par- och radhus om 90 kvm och 112 kvm

Pris från

2 345 000 - 2 795 000 kr Ladda ner katalog Ladda ner prislista Ladda ner Färgsättning

Prislista

PRISBELÖNTA PARHUS MED CHARM

Parhusen består av 20 bostäder på 112 kvm, fördelade på 10 vackra parhus. Husen är ritade av arkitekt Mats Elgström på LBE Arkitekt. De har rönt stor uppmärksam-het där det tidigare byggts och fick 2008 Växjö kommuns byggnadspris.
I Brf Solfångaren är husen placerade i två längor som ramar in kvarteret. De ståtliga fasaderna, som är i olika kulörer, harmoierar fint med varandra och reser sig över området. Några fasader är slammade medan andra är i tegel. Entrédörrarna i området har kontrasterande färger, som ger området en spännande och personlig karaktär.
Intill varje hus finns förråd och på uppfarten finns plats för två bilar, varav en i carport. Låga häckar ramar in trädgården och du får en härlig uteplats med trätrall på baksidan. Förrådens placering och skärmväggarna mellan bostäderna ger en ombonad och privat känsla. När du flyttar in är häckar och träd planterade och gräsmattan utrullad. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett, med andra ord.

LJUST, LUFTIGT OCH INBJUDANDE

Parhusen har en planlösning som är utformad med trevliga samvaroytor på nedre plan. Du välkomnas av en rymlig entré med öppen siktlinje ut mot baksidan. Köket är välplanerat med en separat matplats med utblick mot entrésidan. Från vardagsrummet når du den skyddade uteplatsen med trädäck. På nedre plan finns även ett badrum med dusch.
Övervåningen finns i två alternativa utföranden för att du ska kunna få ett hem som passar just dig och din familj. Välj mellan tre sovrum eller två sovrum samt ett allrum. När du kommer upp för trappan möts du av en möblerbar hall som exempelvis kan användas som arbetsyta eller som en mysig läshörna. På övervåningen är badrummet utrustat med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Som alltid hos Kärnhem får du hög kvalitet på inredning och material, med bland annat kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Husen har en spännande färgsättning

VACKRA RADHUS MED KARAKTÄR

Radhusen består av 11 bostadsrätter på 90 kvm. Husen är placerade i tre längor i centrum av kvarteret och varje länga består av tre eller fyra bostäder. Med sina karaktäristiska fasader i olika kulörer ger de karaktär till området. Några fasader är slammade medan andra är i tegel. På framsidan av varje hus finns plats för en bil och på baksidan ligger ditt kallförråd. Låga häckar ramar in trädgården och skärmväggar skärmar av uteplatserna mellan bostäderna. Du får en härlig uteplats med trätrall på baksidan och en liten gräsyta. Ditt hem är nyckelfärdigt vid inflyttning, häckar och träd är planterade och gräsmattan utrullad.

90 SMARTA KVADRAT

Radhusen har en en väl genomtänkt planlösning med öppna ytor på nedre plan. Från entrén ser du genom bostaden ut mot baksidan. Du får ett praktiskt kök med ett fönster som vetter mot framsidan. Köket kommer från HTH och vitvarorna från Siemens. Vardagsrummet är på hela 24 kvm och har utrymme för matplats. Här finns utgång till trädäcket på baksidan. På nedre plan finns även ett badrum med dusch och tvättpelare.
Övervåningen finns i två varianter. Du får alltid ett mas-ter bedroom med stor skjutdörrsgarderob. Sedan väljer du mellan två extra sovrum alternativt ett sovrum plus allrum, beroende på vad som passar just din familj bäst. Badrummet på övervåningen är utrustat med badkar. Takhöjden är 2,50 m på båda våningarna, vilket bidrar till en luftig och rymlig känsla.

GRANNE MED DEN VACKRA NATUREN

För den aktiva finns det vackra naturområdet Pålsjö skog alldeles i närheten, med upplysta motionsspår, fotbollsplaner och tennisbanor. Här, inbäddad i den vackra lövskogen, ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. I området finns också ridhus och för golfaren finns flera banor på nära håll. Sofiero slott, känt för sin vackra slottsträdgård, är ett givet utflyktsmål. Här anordnas årligen flera utställningar och konserter. Eller varför inte ta ett bad i havet? Närmast ligger badplatsen Fria bad, med sin fina sandstrand. Vill du njuta av bastubad och svala dopp har du nyrenoverade kallbadhuset Pålsjöbaden på cykelavstånd.

God design är viktigt för att du ska trivas

Vi har därför tagit hjälp av inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark, som har arbetat fram våra fem noggrant utformade designlinjer. För att du ska få en bra bild av våra designlinjer bjuder vi in till designkväll för dig och dina blivande grannar. Här kan du inte bara mingla och titta på olika materialprov, utan också får höra inredningsarkitekt Kerstin Ronnemarks tankar kring inredning och designval. Kerstins blick för vad som är bestående och vackert gör att du kan känna dig trygg, din bostad kommer att vara vacker, modern och personlig under lång tid framöver. Dina val gör du aedan smidigt på vår designwebb. Här kan du i lugn och ro prova dig fram och diskutera med familj och vänner tills du känner dig nöjd med dina val. Du kan hela tiden se hur inredningen förändras genom de val du gör.

Skapa ditt personliga hem

Med våra designlinjer väljer du din inredningsstil

Läs mer här