Brf Porten i Västerås

Nya bostäder nära sjö och stad

Öster Mälarstrand är ett av Västerås mest populära bostadsområden, som nu växer med ytterligare 700 bostäder, öster om det gamla ångkraftverket Kokpunkten. I närområdet finns en småbåtshamn, caféer och restauranger. Att bo här ger en härlig semesterkänsla, samtidigt som du får en bekväm vardag med allt du behöver på nära håll.

Läget intill Mälarens vatten är helt unikt och samtidigt finns skog och natur nära. Till city, där du hittar all tänkbar service, restauranger, butiker och nöjen, tar du dig på tio minuter med cykel. Utmed småbåtshamnen löper gång- och cykelvägen hela vägen ut till Norra Björnö i öster och till Lögarängsbadet i väster. Närmaste livsmedelsaffär finns i Berghamra. Det är heller inte långt till Viksängs centrum, där du hittar affärer, bank, post, apotek och restaurang. Här finns också flera förskolor och grundskolor. E18 ligger bara några minuter bort.

Vid småbåtshamnen uppför vi vårt fina bostadsområde Brf Porten, bara ett kvarter från kajkanten. Ett sjönära boende i ordets rätta bemärkelse, perfekt för dig som vill bo naturskönt men samtidigt nära city. I vårt kvarter erbjuder vi totalt 59 lägenheter, fördelade i två flerbostadshus. Husen ligger utmed Neptungatan, nära Sirentorget och har fem våningar plus ett inrett vindsplan med charmiga takvåningar med takterrasser.

Visning

Kontakta Evelina på Skandiamäklarna i Västerås för mer information, tel: 070-75 839 61

Status

Till försäljning

Preliminär inflyttning

Våren/Sommaren 2020

Ägandeform

Bostadsrätter

Typ av bostad

Lägenheter 1-5 rok om 34-125 kvm

Pris från

1 199 000 kr Ladda ner katalog Läs artikel om Brf Porten
Kontakta oss intresseanmälan

Ta en rundtur i bostaden

Stäng

Prislista

Loading...

Aktivt liv i skön miljö

Öster Mälarstrand har blivit ett favoritställe för många Västeråsbor, som gärna kommer hit för att promenera, titta på  båtar eller ta en fika utmed kajkanten. Småbåtshamnarna ligger som ett pärlband längs med kusten och  strandpromenaden tar dig hela vägen till centrum om du vill. Som en dröm för dig som gärna snörar på löparskorna och tar en morgonjogg innan arbetsdagen drar igång. För dig som har båt tillbringas säkert många varma sommarkvällar på sjön. Eller varför inte locka med vännerna på en cykeltur och picknick på Norra Björnö?

Även på vintern kommer många hit för att åka skridskor eller skidor på Mälaren. Pulkaåkning i Himlabacken och kokpunktens actionbad är andra uppskattade aktiviteter. Hösten 2017 öppnade The Steam Hotel – ett upplevelsehotell med restauranger och spa i kombination med actionbadet.

Hus med karaktär...

Vårt kvarter ligger utmed Neptungatan och består av två huskroppar, som visuellt ser ut som fyra hus. Det blir en spännande dynamik genom fyra olika fasadmaterial – trä, plåt, tegel och puts. De välkomnande entrépartierna kläs i ek. En annan arkitektonisk detalj är husens rundade hörn, som ger en helt unik karaktär till kvarteret. Husen har fem  våningar plus vindsplan som bjuder på extra fin utsikt över Öster Mälarstrand. Totalt finns 59 bostadsrätter i föreningen. I källaren finns förråd, cykelrum och garage.

...och mervärden

Förutom en välplanerad bostad får du härliga mervärden som ger dig och dina grannar lite lyx i vardagen. Eller vad sägs om relaxavdelning med bastu i källarplan? För den träningssugna finns även ett utrustat gym och ett mer stillsamt yogarum. Vi har också planerat för en mysig, välkomnande innergård med lekyta för de minsta och platser för både odling och avkoppling. Gården delas med Mimers bostadshus som ligger i kvarterets södra del. I det gemensamma gårdshuset finns en stor lokal som kan hyras för exempelvis kalas eller möten. Här kommer också att finnas pentry, wc/dusch och övernattningsrum för gäster.

Som semester fast hemma

Vardagslyx i skön miljö

Det hållbara kvarteret

Social hållbarhet och miljöhänsyn är lika viktigt som genomtänkta materialval och spännande arkitektur när vi utformar nya bostadsområden. I Brf Porten planeras för bilpool och cykelpool med tillhörande cykelverkstad. Och så det kanske allra roligaste: ett ge-och ta-rum, eller återbruksrum, där man kan ställa ifrån sig möbler eller inredning man inte längre vill ha, fritt fram för någon annan att ta över.

PLANERAT FÖR EN SKÖNARE VARDAG

I Brf Porten finns lägenheter från 35–125 kvadratmeter. Många av bostäderna har ett öppet samband mellan kök och vardagsrum och fönster som vetter åt minst två väderstreck. Smart utformade planlösningar som skapar extra ljus och rymd. En annan kvalitet är att vissa rum i våra gavellägenheter får rundade hörn. En till synes liten detalj som gör stor skillnad i upplevelsen av rummet. I markplan finns föreningens största lägenhet på fem rum och kök fördelade på 125 kvm. Här får du fönster i tre väderstreck och en stor terrass som löper längs två sidor av lägenheten. Högst upp på vindsplanen får lägenheterna charmiga snedtak, takfönster och indragna terrasser. Här får gavellägenheterna extra stora terrasser om cirka 20 kvm.

Samtliga lägenheter har balkong och vissa går att få inglasade som tillval. Som alltid hos oss på Kärnhem får du hög kvalitet på inredning och material med bland annat helkaklade badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Vilken är din personliga stil?

Läs mer om våra designlinjer

KONTAKTA VÅR MÄKLARE OM DU VILL VETA MER

Vår mäklare på orten hjälper dig med dina frågor om projektet och bostäderna. Det är också via våra mäklare som du bokar och tecknar dig för en bostad.
Camilla Fors

Jag är din kundansvariga på OBOS Kärnhem. Jag svarar gärna på frågor om projektet och kring designvalen. Det är också mig du träffar på designkvällen, inflyttningsmötet, byggplatsbesöket mm.

0470-75 99 64 camilla.fors@oboskarnhem.se

Gör en intresseanmälan
Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort.

Läs vår integritetspolicy