Brf Munktell i Eskilstuna

Din gröna oas - mitt i Munktellstaden

Munktellstaden vid Eskilstunaån är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde. Idag är Munktellstaden en modern stadsdel och ett centrum för innovation, kultur och sport med nya bostäder, ett nytt badhus och en ny arena. Här finns också flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån där en ny strandpromenad byggs. Nu är det dags att utveckla de norra kvarteren i stadsdelen. När Munktellstaden är färdigbyggd finns här inte bara 1200 bostäder av olika slag, utan också äldreboende och förskola. Norra Munktellstadens centrala men lugna läge gör det till en unik plats i Eskilstuna med nära till det mesta.

 

I Norra Munktellstaden uppför Kärnhem ett kvarter, som säljs i två etapper. Först ut är Brf Munktell som består av två hus med totalt 67 lägenheter från 1 rum och kök på 28 till fyra rum och kök på 117 kvm. Brf Munktell får ett trivsamt läge strax söder om Knut Hellbergsgatan, med en vacker allégata väster om kvarteret och Eleonoragatan längs östra sidan. Här vill vi skapa ett boende som passar en modern, urban livsstil – och ge plats för odling och gemenskap.

Visning

Kontakta fastighetsmäklare Helén Eriksson på Fastighetsbyrån för mer information, 072-5886157.

Status

Till försäljning

Preliminär inflyttning

Maj 2020

Ägandeform

Bostadsrätter

Typ av bostad

Lägenheter 28-117 kvm

Pris från

970 000 kr - 4 100 000 kr Ladda ner katalog Ladda ner ritningar Ladda ner prislista
Kontakta oss intresseanmälan

Ta en rundtur i bostaden

Stäng

Prislista

Hitta din bostad

Loading...

Stadskvarter med intim innergård

Vårt kvarter ligger strax söder om Knut Hellbergsgatan och består av fyra hus, som samsas om en mysig innergård. Första etappen, Brf Munktell, består av hus 1 (norra) och hus 2 (östra) i kvarteret. Byggnaderna blir fyra våningar plus ett femte indraget vindsplan. I källaren finns ditt förråd, liksom tvättstuga, cykelrum och bilparkering. Det finns också låsta cykelrum med ingång direkt från entrésidan och gott om plats för cykelparkering på gården.

 

Husen får vackert rödgrå tegelfasader, med tydlig koppling till de historiska industribyggnader som funnits i området. Fönster och träpartier får en varmgrå kulör, som går i ton med tegelfasadens murfogar. Entrépartierna kläs i ek för att ge ett varmt, välkomnande intryck. Balkongerna är i första hand placerade in mot gården och lägenheterna högst upp i husen får stora härliga takterrasser med egna orangerier.

En urban, grönskande gårdsmiljö

Vi lägger extra omsorg om utemiljön i området och strävar efter att skapa ett trivsamt och socialt kvarter där du och dina grannar kan mötas. Vår vision är att grönskan, odlingsmöjligheterna och gemenskapen ska bidra till ökad integration mellan alla boende i kvarteret och ge en varm och välkomnande utemiljö. Gården rymmer både privata uteplatser, gångstråk, sittplatser i solen och en lekplats för de minsta.
Dessutom finns här föreningens gemensamma växthus, med plattbelagd uteplats och pallkragar för odling utanför. Här kan du umgås med grannarna, odla eller bara njuta av solen. Kanske är det här föreningens årliga sommarfest hålls? På gården finns också paviljonger där du kan ställa din cykel.

Smarta ytor för trivsel

I Brf Munktell finns något för alla, från våra ettor på 28 kvm till våra fyrarummare på 117 rum och kök. Vår mysiga studio på 42 kvm har ett sovrum med skjutgarderober och en delvis öppen planlösning mellan vardagsrummet och det praktiska vinkelköket.Varenda kvadratmeter är noga planerad för att skapa en bekväm och trivsam bostad, ofta med kontakt med både gata och gård. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats.

 

Som alltid hos oss på Kärnhem får du hög kvalitet på inredning och material med bland annat helkaklade badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens. Dessutom ingår spotlights i både kök och badrum!

Det lilla extra

Drömmer du om ett boende utöver det vanliga? Högst upp i båda husen finns totalt fyra bostäder med extra kvaliteter. Här får du 117 välplanerade kvadratmeter, fördelade på fyra rum och kök. Du får också två klädkammare, dubbla badrum och en separat tvättstuga. Det praktiska köket med en stor köksö är öppet mot matplatsen och vardagsrummet, som har utgång till balkongen.

 

Som om inte det vore nog finns också en stor takterrass med utgång från köket. Här har du ditt eget orangeri där du kan odla grönsaker, blommor eller vad du önskar. En terrass som gjord för såväl lugn och ro som sociala tillställningar. Här kan du inte bara bjuda på härliga måltider, utan även på en härlig utsikt över Eskilstunas takåsar. Ett unikt tillfälle för dig som söker en unik bostad, med andra ord.

Design och din personliga stil

God design är viktigt för att du ska trivas. Vi har därför tagit hjälp av inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark, som har arbetat fram våra fem noggrant utformade designlinjer, alla med sin unika karaktär och stil.  Du kan antingen välja en komplett designlinje, med förutbestämda färger och material. Eller gör du dina designval lite mer personliga, genom att plocka delar från vårt utvalda utbud av luckor, bänkskivor, kakel etc.

 

För att du ska få en bra bild av våra designlinjer bjuder vi in till designkväll för dig och dina blivande grannar. Här kan du inte bara mingla och titta på olika materialprov, utan också får höra inredningsarkitekt Kerstin Ronnemarks tankar kring inredning och designval. Dina val gör du sedan smidigt på vår designwebb. Här kan du i lugn och ro prova dig fram och diskutera med familj och vänner tills du känner dig nöjd med dina val.

Skapa ditt personliga hem

Läs mer om våra designlinjer

En plats för ett aktivt liv

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museum, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området.

 

Restaurang- och caféutbudet växer i takt med att fler människor flyttar hit. Den anrika Munktellarenan på tre plan har plats för en mängd sporter som bangolf, bågskytte, friidrott och innebandy och i närheten hittas också nybyggda Munktellbadet med sina fräscha simbassänger, relaxavdelning och träningsmöjligheter. Tre kilometer norrut ligger Årby naturreservat, perfekt för härliga löprundor. Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare. Arenan blir hemmaplan för det klassiska handbollslaget Guif och här kommer också många större evenemang i olika genrer att hållas.

Service och kommunikationer

Norra Munktellstadens centrala men lugna läge gör det till en unik plats i Eskilstuna. Här planeras även för grönskande parker, vackra allégator, lekytor samt gång- och cykelstråk. Till centrum promenerar du enkelt på 15 minuter och cyklar på smidiga fem.

 

Vill du hellre ta bussen avgår den precis runt knuten var tionde minut. Två kilometer från området ligger Eskilstuna Centralstation, där du enkelt tar dig ut på nya äventyr med hjälp av både buss och tåg. En timmes tågfärd bort ligger Stockholm med sitt stora utbud av upplevelser.

Välkommen hem

Välkommen att kontakta vår mäklare om du vill veta mer!

Vår mäklare på orten hjälper dig med dina frågor om projektet och bostäderna. Det är också via våra mäklare som du bokar och tecknar dig för en bostad.

Gör en intresseanmälan
Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort.

Läs vår integritetspolicy