Brf Mejeriet i Växjö

Brf Mejeriet i Växjö

Projektet påbörjades med projektering 2005 och var färdigt för inflyttning år 2007. Samma år fick projektet Växjö kommuns stadsbyggnadspris. Kvarteret består av en huvudbyggnad innehållande 48 bostadsrätter. På gården finns en trevlig poolanläggning under tak med gemensamma umgängesytor.

 

Lägenheterna är välplanerade och ljusa stadsvåningar i olika storlekar med högt i tak, stora fönsterpartier och generösa uteplatser. Mot baksidan öppnar lägenheterna upp sig mot gården och här finns även våningens matplats. Huset har två lägenheter per våningsplan vilka man når från ett tillgängligt och inbjudande trapphus.

 

Färdigställt

2007

Status

Genomförd

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

Lägenhet

Fasader som ger karaktär åt staden

Fasaderna är utformade i olika färger mot gatan och tillsammans med sockel och portar ger detta en individuell utformning och ett uppdelat kvarter. Mot den skyddade innergården finns balkongerna och den mer privata sidan för de boende i huset, denna sidan har fått en enhetlig färgsättning och inbjuder till gemensamma aktiviteter.

 

Byggnaden bildar en trevlig stadsmiljö i de centrala delarna av Växjö och knyter an till riksintresset rutnätsstaden på ett trevligt och inbjudande sätt.

 

Arkitekt: Hans Bäckström och Olof Michélsen, Södergruppen arkitekter, Stockholm