Brf Solbacken i Växjö

Bredvik - Växjös nya gröna stadsdel

Bredvik är en helt ny stadsdel i Växjö, vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Bredvik utformas efter den svenska trästadens skala och trädgårdsstadens kännetecken, med främst småskalig bebyggelse, välordnade kvarter och grönskande gårdar. Här kommer cirka 400 nya bostäder att växa fram under de närmaste åren, och Kärnhem kommer att uppföra bostäder i flera etapper.

 

Från Bredvik har du nära till det mesta. En kort cykeltur bort hittar du några av Växjös stora handelsområden och i närheten finns också flera trevliga naturstråk. Till Växjös centrum tar du dig snabbt med buss, bil eller cykel. Till och från Bredvik finns gång- och cykelvägar, ofta separerade från bilvägar. Dessutom planerar kommunen att bygga en ny träbro överNorra Bergundasjön. Pär Lagerkvist skola blir Växjös största grundskola med totalt 1000 elever. Förutom
skolbyggnaden kommer här också att finnas en sporthall och en konstgräsplan.

 

I första etappen, Brf Solbacken, kommer vi att uppföra 23 bostadsrätter på 105 kvm, i radhusform. Brf Solbacken bildar ett av de bäst belägna kvarteren i Bredvik. Här bor du granne med den helt nya Pär Lagerkvist skola och får nära både till handelsområden och till Norra Bergundasjön.

Endast 1 bostad kvar!

Sålda bostäder flyttade in 27-28 november 2018. Möjlighet till snabb inflyttning efter önskemål! Kontakta vår mäklare för att boka din drömbostad.

Visning

Visning onsdag 25/9 kl. 16.30-17.30 i vårt visningshus på Adelas väg 14, kontakta Åkesson Mäklarbyrå. 0470-739095, david@a-maklare.se

Status

Genomförd

Preliminär inflyttning

Sålda bostäder flyttade in 27-28 november 2018. Möjlighet till snabb inflyttning efter önskemål!

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

105 kvm

Ta en rundtur i bostaden

Stäng

Prislista

Nära vatten och grönska

För naturälskaren är Bredvik ett riktigt paradis. Här bor du nära ett flertal grönområden och natursköna platser. Runt knuten ligger Norra Bergundasjön med sitt glittrande vatten. Strandremsan kommer inom kort att iordningställas med fina gångstråk, perfekt för en söndagspromenad med familjen eller en härlig löprunda efter jobbet. I närheten finns också en fältrittklubb med en stor anläggning som erbjuder ridning för både vuxna och barn. Om du gillar lummig bokskog och stora strövområden hittar du det vackra naturreservatet Bokhultet bara en bit bort. Här kan du i lugn och ro vandra bland tät bokskog och porlande vatten. Varför inte ta med familjen och picknickkorgen till någon av de många grillplatserna? Området är också känt för sitt rika fågelliv och här du chans att skåda flera sällsynta arter.

UPPLEVELSER OCH AKTIVITETER

Som boende i Bredvik har du också nära till stadens puls och utbud. Fem minuter bort ligger handelsområdet I11 och  Gallerian Grand Samarkand med en uppsjö av butiker och restauranger. Önskar du ännu mer cityliv ligger Växjös centrum bara fyra kilometer bort. På cykelavstånd hittar du också Arenastaden som erbjuder massvis med aktiviteter för den idrottsintresserade. Allra närmast ligger idrottsanläggningen Räppevallen, som också bjuder in till aktivitet. Eller vad sägs om en cykeltur till Svenska Tantens Trädgårdscafé för en mysig fika? Cafét ligger i ett av kulturhusen på Bergqvara gård, bara ett par kilometer från Bredvik. Missa heller inte den stämningsfulla julmarknaden som arrangeras här varje år.

Vackra hus i skön miljö

Vårt första kvarter – Brf Solbacken – består av totalt 23 bostäder på 105 kvm, fördelade i sex radhuslängor. De höga träfasaderna med sadeltak ger husen ett värdigt och ståtligt intryck. Husen har liggande träpanel i tre olika kulörer; varmt grågrön, ockra och ljusgrå. Entrédörrarna får också olika kulörer som kontrasterar fint mot fasaderna.

 

På framsidan finns en plattbelagd yta med en låg häck ut mot gatan. Du får en välkomnande entré med tak samt över- och sidoljus vid dörren. På baksidan möts du av en härlig uteplats med trädäck och en lättskött trädgård som ramas in av en låg häck.

Nyckelfärdigt

Till varje bostad hör ett kallförråd. Bilar i området parkeras på p-plats eller i carport i den västra delen av kvarteret. Det gör att du och din familj kan bo i ett lugnt, tryggt kvarter utan bilar intill varje bostad. Två gångvägar fungerar som passage genom kvarteret och i mitten finns en umgängesyta med pergola och sandlåda.

 

För oss hänger allt ihop, allt är en helhet. Av oss köper du inte bara en bostad, du köper ett område där du och din familj kommer att trivas och känna boglädje. När du flyttar in är gräsmattan utrullad och häckar planterade. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett.

Trivsel i två plan

Våra radhus på 105 kvm är en av våra mest omtyckta hustyper, som vi har byggt på många ställen runt om i landet. Den smarta planlösningen ger ett praktiskt och väl fungerande boende. Fönstersättningen gör att dagsljuset kan flöda fritt genom bostaden. Innanför entrén möts du av en välkomnande hall. Från hallen går trappan upp till övre planet och under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. På bottenvåningen ligger också ett välplanerat kök och ett badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är på cirka 20 kvm och härifrån kan du öppna ut till den mysiga uteplatsen med trädäck. Hela bottenvåningen har behaglig golvvärme. Takhöjden på 2,50 meter gör att rummen känns luftiga och rymliga. På övervåningen finns tre sovrum. Det fjärde rummet kan du välja om du vill ha som ett öppet allrum eller som ett kontor. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder.

Skönhet kommer inifrån

God design är viktigt för att du ska trivas. Vi har därför tagit hjälp av inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark, som har arbetat fram våra fem noggrant utformade designlinjer. Varje designlinje har en grund där alla delar harmonierar. Du kan antingen välja en komplett designlinje, med förutbestämda färger och material. Eller gör du dina designval lite mer personliga, genom att plocka delar från en annan designlinje. Din bostad är i grunden utrustad med designlinje Classic.
För att du ska få en bra bild av våra designlinjer bjuder vi in till designkväll för dig och dina blivande grannar. Här kan du inte bara mingla och titta på olika materialprov, utan också får höra inredningsarkitekt Kerstin Ronnemarks tankar kring inredning och designval. Dina val gör du sedan smidigt på vår designwebb. Här kan du i lugn och ro prova dig fram och diskutera med familj och vänner tills du känner dig nöjd med dina val. Du kan hela tiden se hur inredningen förändras genom de val du gör. I vår broschyr Design & tillval får du inspiration att inreda ditt nya hem.

Skapa ditt personliga hem

Läs mer om våra designlinjer