Under planering

Projekt

Under planering

Pedagogen Park

Mölndal, Pedagogen Park

  • Antal bostäder 83 bostadsrätter
  • Säljstart Kvartal 3. 2021
  • Inflyttning 2024

Bostadsrätter i Mölndal

Nu planerar vi vårt nya område vid Pedagogen Park.

I Mölndal växer området Pedagogen Park fram och bildar en helt ny stadsdel. Här kan du bo, arbeta, ha barnen i skolan, äta gott, träna på gym och gå på utflykter i den vackra naturen som finns i närområdet. Här, i den södra delen av området, planerar vi för ett trivsamt bostadskvarter med många kvaliteter. Som till exempel den gröna och inbjudande gården med växthus och odlingsplatser, boulebanor och lekutrymme för de yngsta. Eller vad sägs om ett svettigt pass i det gemensamma gymmet i källarplan? Perfekt efter en dag på jobbet eller efter löprundan. I projektet planerar vi för 83 lägenheter i ett mysigt kvarter med en lummig innergård som är utformad för odling, umgänge och lek.

Välkommen att lämna din intresseanmälan!

 

 

Bli OBOS-medlem idag!

Få förtur att köpa ny bostad

Bästa solläget? Största köket? Finaste balkongen? Det finns alltid bostadsobjekt som får dig att dra lite extra efter andan och som också är mer eftertraktade av andra. Som medlem får du förtur att köpa och välja läge före alla andra. Här kan du läsa om vad en av våra medlemmar tyckte om att få förtur till drömbostaden

Läs mer om OBOS-medlemskap

Läge för aktivitet i det gröna

I Brf Prefekten har du alltid nära till naturen och det gröna. Motionsspår och vackra cykel- och vandringsleder i Fässbergsdalen och Änggårdsbergen finns nära. Havet är tio minuter bort med bil och för golfaren finns flera välrenommerade banor i närheten. Mitt i området Pedagogen Park planeras för en park med ätbara växter och i vårt kvarter kommer dessutom du och dina grannar kunna odla och umgås i det gemensamma växthuset på innergården. Här finns möjlighet att plantera och odla grönsaker men även sitta ned och njuta av en stunds avkoppling. Kanske är det här som föreningens styrelse håller sina möten? Förutom odlingsplatser finns boulebanor och lekytor för de yngsta. En inbjudande grön oas för dig och dina grannar!

1-4 rum och kök

Lägenheternas storlek är från 1 rum och kök på 26 kvm till 4 rum och kök på 95 kvm. Våra arkitekter har skapat spännande planlösningar där flertalet av bostäderna har anpassade ytor för att få plats med ett hemmakontor. Höga materialval på inredning tillsammans med tvättmaskin och torktumlare och diskmaskin skapar ett modernt och bekvämt boende. På bottenvåningen har bostäderna stora rymliga terrasser och på våningarna över är det balkonger i varierade storlekar och mindre uteplatser i loftgångar.  

En ansvarsfullt växande stadsdel

Det gamla lärosätet Pedagogen är sedan länge en etablerad företagspark, som rymmer cirka 40 företag och serviceverksamheter. Området har redan idag en bred service med bland annat vårdcentral, folktandvård, skola, förskola, bank, idrottsanläggningar och restaurang. Nu växer området vidare med nya bostäder och ytor för olika verksamheter. Med andra ord har du som bor här nära till det mesta du behöver. Du tar dig enkelt med cykel eller buss till och från Mölndal centrum, Sisjöns handelsområde eller Frölunda Torg. Vill du resa hela vägen in till centrala Göteborg tar du linje 753, som även går kvällar och helger. Reser du med bil når du lätt de stora lederna, Söderleden och E6/E20. Den nya stadsdelen Pedagogen Park utformas med höga krav på hållbarhet och skapas inte bara utifrån dagens behov, utan för att trygga en framtid för kommande generationer.

 

Projektfakta
  • Antal bostäder 83 bostadsrätter
  • Boarea 26-95 kvm
  • Antal rum 1-4 RoK
  • Säljstart Kvartal 3. 2021
  • Inflyttning 2024
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Cathrine Nord

  • 0470-79 98 76

Vi bygger för framtiden

OBOS Kärnhem strävar efter att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Vi bygger yteffektiva bostäder med låg energiförbrukning. Våra bostäder ska inte innehålla några material som är farliga för dig, oss eller miljön. De ska vara ekologiskt och socialt hållbara idag och i framtiden.

Hållbart byggande

Designval

En bostad från OBOS Kärnhem har en bra standard som standard. För dig som vill sätta din personliga prägel på ditt boende finns vår tillvalsbroschyr med ett stort utbud av kakel, klinker, golv och köksluckor att tillgå. 

Läs mer om designval!

Att bo i bostadsrätt

Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs mer här!

Finns i närheten

Redan idag finns en mängd etablerade verksamheter i området, som vårdcentral, tandläkare, bank, skola, förskola och hunddagis. En ICA Nära kommera att öppna alldeles i närheten och om du vill ha ännu mer service finns flera olika köpcentrum, som Mölndal Galleria, Högsbo Sisjön och Frölunda Torg, på cykel- eller bussavstånd. Läs mer om planerna på Mölndals stads

 

hemsida: molndal.se

Växthuset Skola ligger i Pedagogen Park och har ungefär 320 elever i årskurserna F–9. Flera andra förskolor, grund- och gymnasieskolor finns i närheten, till exempel Fässbergsskolan, Frejagymnasiet och Västerbergsskolan, för att nämna några.

 

Flera busslinjer trafikerar området regelbundet och förväntas byggas ut ytterligare i takt med att fler bostäder byggs. Det finns bra cykelvägar och för den som kör bil går det enkelt att ta sig ut till de stora lederna, Söderleden och E6/E20.

 

I området finns två bokningsbara idrottshallar. Några minuter bort finns Åbytravet och intill öppnade nyligen Klövern Padel, som med sina 25 banor faktiskt är Sveriges största padelanläggning. Föredrar du en annan racketsport ligger Åby badmintonhall precis bredvid. Våren 2023 väntas Mölndals nya badhus stå klart. Det nya badhuset ska innehålla flera bassänger, vattenrutschkanor, relaxavdelning, gym och café. Under vintern är Åby ishall och bandyplanen populära utflyktsmål. Fässbergsdalen och Änggårdsbergen är två närliggande, vackra grönområden - perfekta för friluftsliv, motion och rekreation.

 

I området finns redan nu flera restauranger. En kort morgonpromenad bort ligger bageriet Steinbrenner & Nyberg där du kan köpa nybakat bröd och annat gott. Under sommaren händer det att torget runt företagsparken får besök av foodtruckar, som erbjuder en spännande mix av snabbmat. Granne med Pedagogen Park ligger Åby Arena, där det också finns restauranger och hotell.