Under planering

Projekt

Under planering

Brf Roslagsporten

Täby, Roslags-Näsby

  • Säljstart Vår 2022

En helt ny stadsdel

I västra Roslags Näsby planerar vi för ca 60 ljusa och välplanerade lägenheter, vissa med spännande burspråk.

På västra sidan av Roslags-Näsby station kommer en ny stadsdel att växa fram med hållbarhet i fokus. Här planeras för cirka 1400 bostäder av varierande arkitektur och karaktär. Stadsdelen kommer att erbjuda en trivsam stadsmiljö med torg, stadspark, uteserveringar och handel. Spännande arkitektur, grönskande tak, parker och öppna platser där folk kan träffas och umgås – det kommer möta besökaren när västra Roslags-Näsby står klart. Här har bebyggelsen smarta lösningar som minimerar klimat- och miljöpåverkan och det ska vara lika enkelt som självklart att leva på ett hållbart sätt i Roslags-Näsby.

I Västra Roslags Näsby planerar vi för ca 60 ljusa och välplanerade lägenheter, vissa med spännande burspråk. Balkongerna blickar ut mot söder och mot gården. Fasaderna har hämtat inspiration från amerikanska och engelska townhouses och är uppdelade i olika volymer med varierande material såsom trä, betong, tegel och cortenplåt. Kvarteret kommer ha ett grönt fokus med en inbjudande innergård med plats för umgänge, biotoptak, gröna solcellstak och klätterväggsplanteringar.

Bli OBOS-medlem idag!

Få förtur att köpa ny bostad

Bästa solläget? Största tomten? Finaste balkongen? Det finns alltid bostadsobjekt som får dig att dra lite extra efter andan och som också är mer eftertraktade av andra. Som medlem får du förtur att köpa och välja läge före alla andra. Här kan du läsa om vad en av våra medlemmar tyckte om att få förtur till drömbostaden

Inte nog med att du får gå före i kön till drömhemmet och blir delägare i OBOS – som OBOS-medlem får du också värdefulla rabatter och erbjudanden för nöjen, semestrar, försäkringar och allt du behöver till hemmet. 

Läs mer om OBOS-medlemskap

Lämna en intresseanmälan

Lämna gärna en intresseanmälan nedan så återkommer vi när kan presentera mer om våra bostäder, storlekar, priser med mera.

Projektfakta
  • Säljstart Vår 2022
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

En spännande och varierande stadsdel

Cirka 1400 bostäder ska byggas som flerbostadshus, radhus och studentbostäder. Vid stationen planeras för en femtonvåningar hög studentskrapa. Penthouses och townhouses är några andra inslag i den innovativa stadsmiljön. Många av husen kommer ha gemensamma takterrasser – kanske flyttar gymmet och löparbana upp på taket.

Flera av byggnaderna utmed gångstråk och intill torg har reserverat sina bottenvåningar för olika typer av verksamheter. Utvecklingen av Roslags-Näsby öppnar för en förskola, handel och kontor i området. Dessutom planeras för trygghetsbostäder.

För att uppnå kommunens hållbarhetsmål strävar man efter att begränsa biltrafiken och uppmuntra cyklande. Närheten till Roslagsbanan gör detta till ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen och med en ny bro över spåren sammankopplas det nya området med den befintliga bebyggelsen i Roslags-Näsby.

 

Designval

En bostad från OBOS Kärnhem har en bra standard som standard. För dig som vill sätta din personliga prägel på ditt boende finns vår tillvalsbroschyr med ett stort utbud av kakel, klinker, golv och köksluckor att tillgå. 

Läs mer om designval!

Att bo i bostadsrätt

Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs mer här!

Vi bygger för framtiden

OBOS Kärnhem strävar efter att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Vi bygger yteffektiva bostäder med låg energiförbrukning. Våra bostäder ska inte innehålla några material som är farliga för dig, oss eller miljön. De ska vara ekologiskt och socialt hållbara idag och i framtiden.

Hållbart byggande