Under planering

Projekt

Under planering

Brf Rosendals Trädgård

Uppsala, Rosendal

  • Antal bostäder 94
  • Säljstart Hösten 2021

Brf Rosendals trädgård

Nu planerar vi vårt nya område i Rosendal med 94 moderna lägenheter i grönskande miljö.

OBOS Kärnhems område i Rosendal har ett mycket bra läge i anslutning till stadsdelens nya Torg och Torgny Segersteds Allé. Här finns förutsättningar för ett spännande kvarter som utåt vänder sig mot ett intensivt stadsliv och inom sig innehåller en västervänd, grön och generös gård. Vi vill tillföra något speciellt och oväntat när man går in på kvarterets gård. Här överraskas besökaren av gårdens värme, dess sammanlagda grönska och de generösa balkongerna. På bottenvåningen planeras för kommersiella lokaler i kvarterens båda östliga hörn. Lokalerna i bottenvåningen bidrar positivt till en levande gatu- och stadsmiljö.

Vårt projekt uppförs i Rosendals tredje etapp som ligger intill Stadsskogen norr om Södra Rosendal. Här byggs omkring 1300 bostäder i områdets centrala och västra delar. Utöver bostäder finns en ny grundskola, idrottshall, aktivitetsytor och ett av de stora torgen, Rosendals torg. Här intill planerar vi för Brf Rosendals trädgård. På torgets västra sida planeras det så kallade multikvarteret, som bland annat ska rymma idrottslokaler för Rosendals skola. Här finns även parken Carls hage, en del av det gröna stråk som löper genom Rosendal.

Vi planerar för bostäder från 1 till 4 rum och kök om 33 till 98 kvm. Lämna en intresseanmälan idag!

Bli OBOS-medlem idag!

Få förtur att köpa ny bostad

Bästa solläget? Största köket? Finaste balkongen? Det finns alltid bostadsobjekt som får dig att dra lite extra efter andan och som också är mer eftertraktade av andra. Som medlem får du förtur att köpa och välja läge före alla andra. Här kan du läsa om vad en av våra medlemmar tyckte om att få förtur till drömbostaden

Läs mer om OBOS-medlemskap

Gemensam takterrass

Med inspiration från amerikanska och engelska ”townhouses” indelas kvarteret i flera tydliga hus med individuella arkitektoniska uttryck och spännande entréer till bostadshusen. Trapphusen är dagsljusbelysta och välkomnande samt genomgående mellan gata och gård. Utemiljön är viktig för trivseln och här skapar vi en grönskande gård med lekytor och plats för att trivas och umgås med grannar och vänner.  Det kommer även att bli en gemensam takterrass som nås direkt från trapphuset. Här kan man odla, umgås och njuta av utsikten. 

 

Med omtanke om miljön

Husens tak ligger på olika nivåer och fyller olika funktioner. Solceller placeras på en del av takytorna med en anpassad vinkel riktade mot södersolen. Den hållbara energin kan används för att ladda den egna elcykeln eller ge värme och ljus till fastighetens gemensamma utrymmen. Sedumtaken placeras på vissa av taken. De fördröjer takvattnet, binder koldioxid, och bidrar, som all växtlighet, med att jämna ut temperaturskillnader. I föreningen kommer det även att planeras för ett återbruksrum, en cykelpool samt tillgång till bilpool. Det skall vara enkelt att bo och leva i Rosendals Trädgård utan att äga en egen bil.

Lämna en intresseanmälan

Lämna gärna en intresseanmälan nedan så återkommer vi med mer information om våra bostäder, storlekar, priser med mera när projektet närmar sig säljstart.

Projektfakta
  • Antal bostäder 94
  • Boarea 33-98 kvm
  • Antal rum 1-4 rok
  • Säljstart Hösten 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Designval

En bostad från OBOS Kärnhem har en bra standard som standard. För dig som vill sätta din personliga prägel på ditt boende finns vår tillvalsbroschyr med ett stort utbud av kakel, klinker, golv och köksluckor att tillgå. 

Läs mer om designval!

Att bo i bostadsrätt

Sverige är ett av få länder i världen som tillämpar systemet med bostadsrätter, och det har vi gjort ända sedan 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs mer här!

Vi bygger för framtiden

OBOS Kärnhem strävar efter att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Vi bygger yteffektiva bostäder med låg energiförbrukning. Våra bostäder ska inte innehålla några material som är farliga för dig, oss eller miljön. De ska vara ekologiskt och socialt hållbara idag och i framtiden.

Hållbart byggande