10 min från city

Projekt

Försäljning pågår

Brf Pärlan

Lund, Brunnshög

 • Antal bostäder Etapp 1, 54 lgh
 • Pris Från 1 548 000:-
 • Säljstart Etapp 1, vår 2021
 • Inflyttning Vår 2024

Brf Pärlan

Ett blickfång på Brunnshög med kaxig arkitektur i en innovativ och spännande stadsdel

I Lunds nordöstra delar växer Brunnshög fram. En stadsdel som formas utifrån starka framtidsvisioner om smarta, hållbara lösningar i alla led, där teknik, människor och natur samsas. En stadsdel som inte bara skapas utifrån dagens behov, utan för att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer. Här, mitt i de centrala delarna av Brunnshög, planerar vi för ett häftigt bostadskvarter med många kvaliteter. Som till exempel den perfekta placeringen intill spårvägens hållplats i väst och Nobelparken i öst. Den spännande arkitekturen, med förskjutna fasader som ger ett självsäkert intryck, gör att kvarteret sticker ut och blir ett naturligt blickfång i området. Stor omsorg har lagts på att utforma ett kvarter som har komplexitet, liv och variation - allt som behövs för ett rikt stadsliv. I Brf Pärlan ryms totalt 107 lägenheter från 1-5 rum och kök. I första etappen säljstartar vi 54 lgh.

Här är det enkelt och skönt att bo

Brunnshög är på god väg att bli en levande stadsdel med en mix av bostäder, arbetsplatser, barnomsorg, vackra parkområden, olika typer av service, butiker, kultur och restauranger. I entréplanet i Brf Pärlan kommer det att finnas ytor för verksamheter, så möjligheten finns att du kan ta ditt morgonkaffe på kvarterets kafé. Med andra ord har du som bor här det allra mesta du behöver precis utanför dörren. Sedan 2020 går dessutom spårvagnarna förbi Brunnshögstorg, perfekt för snabb och enkel pendling till och från stan. På mindre än tio minuter är du på Lund Central.

Gröna upplevelser

Strax öster om Brunnshög ligger naturreservatet Kungsmarken, med sina blomsterängar, lövträdsdungar och rika fågelliv, en perfekt plats för dig som vill utforska naturen. I direkt anslutning till Kungsmarken ska Kunskapsparken anläggas, en 30 fotbollsplaner stor park med varierande stråk där du enkelt kan ta dig runt, stimulera sinnen och väcka rörelseglädje. Granne med Brf Pärlan finns också den nyligen färdigställda Nobelparken. Här finns promenadslingor, spännande lekytor, odlingar med ätbara växter, hundrastplats och stor gröna gräsytor för umgänge.

Extra cykelvänligt

Cykelstaden Lund är mer än redo för att lyfta fram cykelns roll i vardagen. I Brf Pärlan har vi gjort det enkelt att välja cykeln. Du kan ta med den ända fram till din lägenhet och parkera cykeln smidigt direkt utanför din dörr. Med tanke på den enkla tillgängligheten till såväl cykel som spårvägen uppmuntras du att välja ett hållbart transportsätt. Bilen är fortfarande ett nödvändigt komplement för vissa, men kanske blir den inte ett lika självklart förstaval.

Hållbarhet och miljö

Hållbarhetstänk och omsorg om vår miljö ska vara en självklarhet i Brf Pärlan, i allt från byggteknik till kommunikation och service för de boende. Projektet ska nå god driftekonomi, ha låg energianvändning och påverka klimatet så lite som möjligt. För att uppnå detta krävs investeringar som är energieffektiva, håller hög kvalitet och har lång livslängd med begränsat behov av underhåll.

Bo granne med forskning i världsklass

De allra flesta associerar Lund med kunskap och innovation. Med närmare 40 000 studenter är Lunds universitet ett av Sveriges främsta och härifrån kommer flera världsberömda uppfinningar. För visst har du hört talas om pacemakern, ultraljudsröntgen, den konstgjorda njuren och Bluetooth? För dig som bor på Brunnshög pågår viktig forskning alldeles runt knuten, på forskningsanläggningarna ESS och MAX IV, där det ständigt sjuder av kunskap och idéer.

Bli OBOS-medlem idag!

Få förtur att köpa ny bostad

Det finns alltid bostadsobjekt som får dig att dra lite extra efter andan och som också är mer eftertraktade av andra. Som medlem får du förtur att köpa och välja läge före alla andra. Här kan du läsa om vad en av våra medlemmar tyckte om att få förtur till drömbostaden

Läs mer om OBOS-medlemskap
Projektfakta
 • Antal bostäder Etapp 1, 54 lgh
 • Boarea 31-114 kvm
 • Antal rum 1-5 rum och kök
 • Pris Från 1 548 000:-
 • Månadsavgift Från: 1812:-
 • Säljstart Etapp 1, vår 2021
 • Inflyttning Vår 2024
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Camilla Fors

0470-75 99 64

Mäklare

Josefin Fagerholm

0739-09 08 82

Mäklare

Emelie Henriksson

0729-86 65 05

Finns i närheten

Det planeras att byggas ett handelskvarter mitt över Brunnshögsgatan. I planerna nämns till exempel en spännande dagligvarubutik med saluhallskänsla, systembolag, apotek och annan service. Läs mer om planerna på Lunds Kommuns hemsida: https://www.lund.se/brunnshog/

Det planeras F-3-skola samt idrottshall.

Spårvägen går precis utanför dörren och på mindre än 10 minuter är du inne i centrala Lund.

Närmast ligger Nobelparken med utegym och plats för bollsport. Kojön, gungön och lekön erbjuder lekaktiviteter för barn i olika åldrar. Gymön, sportön och dansön vänder sig till den aktiva besökaren.

I centrala Lund finns gott om nöje och kultur att ta del av, så som biografer, shopping, Botaniska trädgården, stadspaken, Kulturen i Lund, Lunds Stadshall, Domkyrkan, saluhallen, Högvalls badhus m m.

Restauranger vid Ideon samt i centrala Lund, på sikt även (eventuellt) kafé i markplan i Brf Pärlan och i handelskvarteret som ICA utvecklar.