Dubbelt nominerade till byggnadspris

Två av Kärnhems projekt har blivit nominerade till Växjö kommuns årliga byggnadspris.

Under torsdagen presenterade byggnadsnämnden i Växjö kommun de nominerade till årets byggnadspris. Priset har delats ut årligen sedan 1990 och ges till ett projekt med god arkitektur.

 

Bland årets nominerade hittas tre stycken projekt. Region Kronobergs parkeringshus Gustaf Adolf 9, Kärnhems bostadshus Vattentornet samt stadskvarteret Pilgrimen 2-4 som Kärnhem delar tillsammans med Växjöbostäder och Skanska, där Brf Stationsparken ingår.

 

Kärnhem är mycket stolta över nomineringarna och tycker det känns extra kul att just Vattentornet finns med bland de utvalda. En unik byggnad som har krävt mycket planering och arbete.

 

–    Vattentornet var verkligen ett spännande projekt att driva och arbeta med. En byggnad som engagerat befolkningen i Växjö. Så här med facit i hand är vi extremt nöjda med slutresultatet mycket tack vare gott samarbete med Erséus arkitekter och entreprenörer, säger Anna Maria Lingmerth, marknadschef på Kärnhem.

 

Vinnaren av priset presenteras den 25 oktober i Växjös kommunhus efter byggnadsnämndens sammanträde. Vinnaren kommer då att belönas med ett diplom och en minnestavla.

 

För den som är mer intresserad av Vattentornet lanserar Kärnhem inom kort en samlingsbok med bilder och texter om projektet. Redan nu går det att förhandsbeställa boken på Kärnhems hemsida.