Kärnhem blir OBOS Kärnhem

Kärnhem byter från och med 1 oktober namn till OBOS Kärnhem.

Namnändringen innebär en tydligare koppling till OBOS koncernen där Kärnhem har ingått sedan 2013. OBOS Kärnhems inriktning kommer fortsatt vara nyproduktion av prisvärda bostäder med helhetstänkande och god design.

Kärnhem byter från och med 1 oktober namn till OBOS Kärnhem. Namnändringen innebär en tydligare koppling till OBOS koncernen där Kärnhem har ingått sedan 2013. OBOS Kärnhems inriktning kommer fortsatt vara nyproduktion av prisvärda bostäder med helhetstänkande och god design.

Projektutvecklingsföretaget Kärnhem grundades 2003 i Växjö, där företaget har sitt huvudkontor. Företaget har under sina femton år expanderat och finns idag i ett femtontal tillväxt- och universitetsstäder från Uppsala i norr till Malmö i söder.

Kärnhem ägs sedan 2013 av norska OBOS koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare med en årlig produktion av ca 4 500 bostäder och över 2 600 anställda. Nu tas steget att visa tillhörigheten även i varumärket.

– OBOS satsar stort på att öka kännedomen om varumärket i Sverige och vi vill tydligare visa vår tillhörighet till koncernen, säger Malin Svensson, vd för OBOS Kärnhem.

Förutom OBOS Kärnhem finns i Sverige systerföretaget OBOS Sverige där varumärkena Myresjöhus, Smålandsvillan samt OBOS ingår. Samarbetet mellan bolagen kommer att förstärkas i och med namnändringen.