Familjen Molin längtar till nya radhuset i Odlaren

Familjen Molin blir några av de första invånarna i Eskilstunas nya bostadsområde Odlaren. I november går flytten till OBOS Kärnhems kvarter Brf Siktet. ”Det är spännande att kunna följa hur vårt hus växer fram”, säger Fredrik Molin.

Mihajela och Fredrik Molin bor idag, tillsammans med femåriga sonen, i en lägenhet på söder. Sedan ett par år tillbaka har familjen letat hus i stadsdelen Odlaren. Från början var siktet inställt på en fristående villa, men när de hörde talas om Kärnhems nya kvarter väcktes deras intresse.

– Jag tror vi såg någon annons från OBOS Kärnhem som vi blev nyfikna på. Området var perfekt för oss eftersom vi båda jobbar i stan och sonen snart börjar i skolan. När vi tittade närmare på alternativet med radhus insåg vi ganska snabbt att det passade oss, berättar Fredrik.

Nyckelfärdig bostad

När försäljningen av Brf Siktet drog igång var familjen bortresta. Intresset för bostäderna var stort och flera var redan reserverade när paret tog kontakt med mäklaren.

– Vi hade turen att få ett av de husen vi hade tittat på från början, ett gavelradhus med lite större tomtyta. Det ligger väldigt fint med ett grönområde som angränsar till tomten.

Paret, som tidigare funderat på att köpa en villa, kände en stor lättnad efter köpet. OBOS Kärnhems nyproducerade radhus​ ​levereras nyckelfärdiga och har samtidigt många av de fördelar som kännetecknar en egen villa. Fredrik ser bara fördelar med bostadsrätt.

– Vi hade inte tittat på radhus alls tidigare, men nu när köpet är gjort känns det bara positivt. 112 kvadratmeter är lagom stort för vår familj. Dessutom är allt helt nytt när vi flyttar in och vi behöver inte fundera på att börja renovera det första vi gör.
Personlig insida

Mihajela och Fredrik gjorde sin bostadsaffär under förra våren och har haft mycket tid att planera och fundera på sin nya bostad. En uppskattad händelse under väntetiden var Kärnhems designkväll, då alla blivande grannar fick träffas och göra sina personliga designval.

– Vi var överens om nästan alla våra val och hade i stort sett bestämt oss. Vi ville mest få bekräftat från en inredningsexpert att vi hade tänkt rätt, och det hade vi tack och lov gjort, skrattar Mihajela.

Under designkvällen fick paret också möjlighet att träffa sina blivande grannar. Nästan alla var där och det blev ett naturligt tillfälle att bekanta sig inför den kommande inflyttningen.

– Det blev väldigt tydligt att det var många barnfamiljer som hade köpt. Vi var dessutom bekanta med tre familjer sedan tidigare, så det var kul att se några kända ansikten, säger Mihajela.

Fler kvarter

Alla i familjen är väldigt nyfikna på det nya området och kan knappt vänta med att få flytta in. Sakta men säkert börjar familjens hus ta form och det har blivit många turer till Odlaren för att se hur det nya kvarteret växer fram.

– Vi har varit där flera gånger och kikat och det är först nu som vi riktigt förstår hur det kommer att bli. Det ligger väldigt fint med naturområden nära och det blev extra tydligt när vi såg tomten i verkligheten, avslutar Fredrik.

Brf Siktet är slutsålt men i grannkvarteret planerar OBOS Kärnhem för nästa etapp med samma typ av hus – Brf Patronen. Försäljningen pågår och mer information om lediga bostäder finns på ​OBOS Kärnhems hemsida​.

Fakta: Om Brf Patronen 

  • Ägandeform: bostadsrätt
  • Typ av bostad: radhus i två plan
  • Storlek: 112 kvadratmeter

Försäljning pågår,​ ​se lediga bostäder här.